Jaká jídla vás mohou zabít?
Zdraví

Jaká jídla vás mohou zabít?

Kdo by nemiloval jídlo! Kvůli jídlu žijeme, dýcháme, vyděláváme si na něj. Jídlo je zkrátka něco, co ke svému životu potřebujeme a co opravdu milujeme. Každý člověk má svůj oblíbený pokrm, na který nedá dopustit. To však neznamená, že se mezi námi nenajdou ti, kteří nemají těchto oblíbených pokrmů více. Jídlo jako takové je opravdu něco skvělého, opravdu na to nedáme dopustit. Jenže věděli jste, že nás jídlo může zabít?  

Lidé vědí, že když se budeme přejídat a tloustnout, až přijdeme do obezity, můžeme zemřít stejně jako v případě, že budeme podvyživení a budeme jen hubnout. Jenže umřít můžeme i díky jídlu, které zkonzumujeme.  

Existuje seznam jídel, které nás mohou (ale samozřejmě také nemusí) zabít. Víte, jaké pokrmy do seznamu patří? A konzumujete je taky nebo se jim vyhýbáte? 

Chobotnice 

Konzumace mořských plodů, to je aktuální hit ve světě gastronomie. Kromě slávek nebo krevet se také hojně konzumuje korejská pochutina zvaná chobotnice, která dává jídlu naprosto jiný rozměr. Chobotnici se při přípravě pokrmů useknou chapadla, a ještě živá se pokapou olejem. Poté se například usmaží. Kde je však ono nebezpečí? Skrývá se v přísavkách na chapadlech. Mohou se totiž zachytit v krku, tudíž zde hrozí udušení. Chobotnici proto velmi dobře rozžvýkejte.  

Rajčata 

O rajčatech se říká, že je to jeden z nejzdravějších druhů zeleniny. Jenže pokud je budete konzumovat ještě v nedozrálém stavu, můžete si hodně ublížit. Nedozrálá rajčata totiž obsahují látky zvané glykoalkoloidy, které způsobují nejen bolest hlavy, ale také bolest žaludku a dýchací potíže.  

Rebarbora 

Opět surovina, o které se říká, že je zdravá. Málokdo však ví, že obsahuje takzvanou kyselinu šťavelovou, která při větším množství zabíjí. Možná si říkáte, že rebarbory stejně jíte jen málo, ale i při menších dávkách se mohou objevit potíže v podobě horečky, průjmu nebo křečí. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *